Hvordan få opp farten i iOS7

Mange har nå oppgradert til iOS 7, og begynner å bli vant med det nye utseende og de nye funksjonene. Det som er litt vanskeligere å bli vant til, er at mange opplever at enheten har blitt betydelig tregere, hvertfall hvis man sitter på en iPad2 eller en iPhone 4 eller 4S. Jeg fant noen råd på nettet, som jeg gjengir her, som kan være til nytte. Skriv gjerne kommentarer, og kom med andre tips.






1. Sjekk ledig plass på enheten

Hvis det er lite ledig plass på enheten, vil dette føre til en tregere opplevelse. Systemet trenger endel plass til å lagre midlertidige filer, så en nesten full disk vil gjøre at brukeropplevelsen blir en treg enhet. Dette gjelder også for tradisjonelle datamaskiner.
Gå inn i "Innstillinger" og velg "Generelt" og så "Om". Der finner du en oversikt over enheten, og se etter "Tilgjengelig". Hvis den er under 1GB, bør det slettes ting fra enheten.
Her får du også en oversikt over hvor mye minne hver enkelt APP bruker, og gir deg en rask oversikt over hvor det er lønnsomt å begynne å slette. Ofte er det "Bilder og Kamera" som tar mye plass, men sjekk også diverse spill, som kan okkupere mye plass. APPene er sortert etter størrelsen på okkupert lagringsplass.

2. Slå av bakgrunns prosesser!
iOS7 kjører mange prosesser i bakgrunnen for å gjøre "livet" lettere for deg. F.eks, så oppdateres nå alle APPer automatisk, noe som sparer deg fra å se nummeret på u-oppdaterte APPer stige til himmels (Noe vi har sett mye av på Gjennestad). Denne tjenesten opptar imidlertid endel "krefter" på din enhet (både batteri og CPU). Dette kan slåes av, sammen med noen andre automatiske oppdateringer.
Gå til "Innstillinger", velg "iTunes og App Store".
Som dere ser av bildet, kan man slå av Automatiske nedlastninger av
-> APPer (som gjør at APPer du kjøper på andre enheter, automatisk blir lastet ned på denne enheten)
-> Bøker (bøker kjøpt eller lastet ned i iBooks)
-> Oppdatering - slå av og på automatiske oppdateringer av installerte APPer. Det er denne som vil ha størst effekt på hastigheten på enheten.

APPer vil også oppdatere innholdet i APPen i iOS7. F.eks vil Facebook APPen oppdatere seg med nye statuser og meldinger, selv om du ikke har APPen aktiv. Dette er selvfølgelig en bra greie, men det opptar datakraft og okkuperer prosessoren. For å slå dette av, gå til "Innstillinger", så til "Generelt" og velg "Bakgrunnsoppdatering". Her kan du slå av enkelte bakgrunnsoppdateringer, eller så kan du slå av alle med den øverste bryteren.

3. Dropp animasjoner, gjennomsiktighet og effekter!
iOS7 introduserte nye animasjoner, som er kule og fancy, men ike nødvendige. På eldre enheter kan det derfor være fornuftig å slå dette av, for å øke farten i OSet.
Gå til "Innstillinger", "Generelt", "Tilgjengelighet" og slå på "Økt kontrast" og "Reduser bevegelse". Dette vil fungere på iPad2 men ikke på iPhone 4/4S.
Dette vil redusere bevegelsesanimasjoner på ikoner og på varsler. "Økt kontrast" vil redusere gjennomsiktighet, slik at lesbarheten økes, og prosessor jobbinga blir litt mindre...

Kommentarer