Før en iOS oppdatering

er det viktig å være sikker på at du har en fungerende iCloud- sikkerhetssynkronisering(iCloud: en tjeneste som sikkerhetskopierer innholdet på iPaden din, slik at du kan laste det ned igjen ved behov). Dette er viktig i tilfelle det skulle skje noe under oppdateringen til en ny iOS versjon(iOS: Apple sitt operativsystem for mobileenheter). Til vanlig går en oppdatering av iOS helt glatt, og ingen problemer oppstår; men det er greit å være på den sikre siden.

For en gjennomgang av hva du må sjekke i forhold til iCloud, trykk "les mer"





iCloud

- For å sjekke innstillingene for iCloud- sikkerhetskopiering åpner du først innstillinger(App´en med grå tannhjul) Deretter må du finne iCloud- "fanen" på venstre side(markert med blått)

- Her må vi sjekke at iCloud- sikkerhetskopi er slått på(nesten nederst), om den ikke er slått på eller om du ser at det er veldig lenge siden forrgie sikkerhetskopiering: sørg for å velge "sikkerhetskopier nå" (helt nederst).

- I tillegg til dette er det viktig å sjekke om iWorks(Pages, Keynote og Numbers) står innstillt på at de skal bruke iCloud. Da finner du f.eks; Pages på venstre side(et stykke under der du fant iCloud) og helt øverst på denne siden er valget "Bruk iCloud"; sørg for at denne er slått på.






For liten plass?

Noen vil legge merke til at de har for liten lokal lagringsplass til å kunne kjøre en sikkerhetskopiering; og hvis du har for liten plass for en sikkerhetskopiering kan du regne med at du har for liten plass til å oppdatere(grunnet at iOS 7 tar mer plass enn iOS 6).

Siden vi anbefaler at alle oppdaterer app´er og iOS når det kommer oppdateringer; så må du frigjøre plass på iPad´en. 

Den vanligste utfordringen i forhold til lagringsplass på ipad, er som regel bilder. Mange elever har hele bildearkivet sitt på iPad, hvilket tar mye plass. Via skolemailen så har dere tilgjengelig 30 GB med gratis lagringsplass i Google. Det vil si at du kan lagre i nettskyen(På internett, hos Google), og slette bildene fra iPad´en; men fremdeles ha dem tilgjengelig for når du vil se igjennom dem eller bruke dem.

Picasa Web

For å laste opp bilder til skolemailen deres fra iPad´en så må du gå til nettaddressen: picasaweb. google.com 

- Her logger du inn med skolemailen din.





- Velg så "Upload"(markert med svart pil)








- Velg "Choose photos from your computer"(markert med svart pil)










- Velg "Kamerarull"(markert med svart pil)













- Marker bildene som du vil laste opp og klikk "Ferdig" (markert med svart pil)
Når du har lastet opp bildene dine her, kan de slettes fra iPad´en og det vil være sannsynlig at du har fått plass til å ta iCloud- sikkerhetskopi og oppdatere til iOS 7.


Oppdatere til iOS 7

Når du skal oppdatere til iOS 7 går du inn i innstillinger(app´en med grå tannhjul) og finner "Generelt"(markert med blått) på venstre side. Som valg nummer 2 så har du "Oppdateringer"(markert med grått); når du klikker på denne så vil iPaden søke fram den neste oppdateringen for iPad´en din. Deretter trykker du "innstaller". iPaden din vil nå oppdatere seg selv og si ifra når den er ferdig, mens den innstallerer oppdateringen så må du ikke slå av iPaden. 

Når oppdateringen er ferdig følger du instruksjonene på skjermen, et par enkle "skritt" før du kan begynne å bruke iPaden igjen.

Kommentarer