Opptak av iPad skjerm - lage instruksjonsvideoer

Vi har lenge søkt etter en APP som gjør det samme som et Screenrecorder program gjør på en PC eller Mac. Rett og slett for å lage en film av "det som skjer" på iPad skjermen. Mange har ønsket å lage enkle instruksjonsvideoer av APPer eller annet på iPaden.
Til nå har ikke vi funnet en slik APP til iPaden, men det finnes en "omvei" som likevel gjør det mulig. Man er imidlertid avhengig av en PC/Mac for å få det til.

Med programmet AirServer installert på din datamaskin, opptrer den som en AirPlay server. Det betyr at du kan kople deg opp på datamaskinens skjerm med en iPad, og dermed få iPadens skjermbilde opp på skjermen til din PC/Mac.
Derifra er det "bare" å bruke et eksisterende ScreenRecorder program, for å ta opp den delen av skjermen som viser iPad-skjermbildet.
Med f.eks Apples ørepropper med mikrofon (som følger med iPhone, iPod) tilkoplet datamaskinen, får man god stemmelyd, og høyner kvaliteten betydelig i forhold til maskinens innebygde mikrofon.

Så hva trenger du?

  • En iPad (selvfølgelig)
  • En PC/Mac tilkoplet det samme trådløse nettet som iPaden
  • Programmet Airserver installert på PC/Macen. Det koster $15 for 5 lisenser, så det er nesten gratis
  • Et "Screenrecorder" program. På Macen ligger allerede Quicktime Player installert, men så vidt jeg vet, kan man ikke ta opp lyd og bilde samtidig med gratisversjonen. Det finnes mange alternativer, både gratis og kjøpeprogrammer. Jeg har brukt et program som heter ScreenRecorderPro, men anbefaler å titte etter andre, rimeligere alternativer

Om man vil åpne film-filene i et videoredigeringsprogram, eller legge dem rett ut, kommer ann på hvor perfeksjonist du er, og hvor mye tid du har til rådighet.
Vi publiserer via Vimeo, som vi har god erfaring med. Målet er å få lagt dette ut via iTunes U, noe som i følge Apple er rett rundt hjørnet for vårt vedkommende.


Kommentarer