Levering i Fronter med iCabMobile

Å laste opp dokumenter på nettsider har hele tiden vært en utfordring med iPad. Spesielt i skolesammenheng, der det ofte brukes et LMS system. Vi bruker Fronter hos oss. Så kom APPen iCabMobile som gjorde det mulig å levere, med endel begrensninger.
For en stund siden ble iOS6 til iPad lansert og rullet ut, som ga nye muligheter. Dette ble fulgt opp av en ny versjon av iCabMobile, og ting kunne gjøres litt anderledes og enklere en før.

Nytt i iOS6 og de nye versjonene av iWorks programmene (Pages, KeyNote og Numbers), er at nå kan dokumentene "Åpnes i et annet program", direkte fra en av menyvalgene. Dette var før ikke mulig. Det åpner muligheten for å legge iWork dokumenter andre "steder" enn det som tidligere var mulig. Derfor kan vi nå legge dokumentet direkte i iCabMobile, uten å gå veien om å sende det som mailvedlegg til seg selv.

En instruksjonsvideo om hvordan dette gjøres kan sees her: Instruksjonsvideo.

Vi opplever noe ustabilitet med iCabMobile.
Noen ganger vil ikke dokumentet lastes opp i Fronter. Vi har ikke klart å finne ut hvor feilen ligger, men velger foreløpig å tro at det er kombinasjonen Fronter og iCabMobile som av og til klusser det til for oss. Vi jobber videre med å finne ut av dette, og vil poste løsningen her, hvis vi kommer til bunns i dette.

Kommentar.
Safari åpnet også for muligheten å laste opp filer til en nettside i iOS6. Men foreløpig er det begrenset til filer som ligger i kamerarullen, dvs bilder og filmer. Hadde vært flott om Apple/Safari kunne gitt oss samme muligheter som iCabMobile, slik at vi slipper å kjøpe ekstraprogrammet iCabMobile til kr. 14,- pr. bruker.

Kommentarer

  1. Jada, vi laster mange forskjellige typer filer. Hvilket program prøver du og eksportere fra?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar