Forandre Apple ID

Det nærmer seg skoleslutt og mange elever har registrert skolemailen sin som Apple ID. Her følger en gjennomgang på hvordan du endrer mailadressen til din private.
  • Først kan du klikke på denne linken: appleid.apple.com/. Her vil du finne en stor blå knapp som ber deg opprette en Apple ID(høyre side). 
Klikk for større bildet.

  •  Rett under den så ligger det et valg som heter: Manage your account, klikk på den linken. Du vil så bli  dirigert inn på en ny side.






Klikk for større bildet.

  • Logg på med din nåværende Apple ID og passord.








Klikk for større bildet.
  • Omtrent midt på siden så står det: Apple ID and Primary Email Address. Rett under, til høyre, kan du klikke på: Edit.






  • Du vil så kunne skrive inn den nye adressen du vil ha.
  • Klikk på: Save changes.













Gratulerer, du har nå vellykket endret din Apple ID :)
Du mottar nå en e-post, hvor du må verifisere den nye adressen din.

Når du har endret Apple-ID'en din , så vil det oppstå et problem med iCloud på iPad'en. For her kan du nemlig ikke endre adresse, i iCloud innstillinger. Det du må gjøre da, er å slette kontoen fra iCloud innstillinger. Da får du en melding som sier: Hvis du sletter kontoen, slettes alle Bildestrøm-bilder og dokumenter som er lagret i iCloud, fra iPad-enheten. Det vil si at det ligger lagret på iPad'en, men ikke på iCloud.
Det er veldig viktig at du enten laster opp dokumentene dine på Webdav-området ditt, eller sender det på e-post. Dette for å være helt sikker på at ikke du mister noen dokumenter, fordi noen har vært så uheldige å miste alle dokumentene sine..  (For de som har mistet dokumentene sine under prosessen, så ser vi ingen måte å finne de tilbake på. Apple har bekreftet dette: "There is nothing we can do to restore your documents automatically deleted by themselves off your iPad and iCloud.  Apple have not acknowledged this as a real problem as we are unable to replicate the issue and have not had enough complaints.")


Deretter må du legge inn iCloud adressen på nytt, når du legger inn den nye adressen så får du et valg om du vil beholde blant annet kontakter osv. på iPad'en. Her du velge BEHOLD PÅ iPaden.  Også må du huske og kjøre en iCloud sync(det finner du her: Innstillinger - iCloud).


Helt til sist så må du gå inn i Appstore, her vil du få opp en melding om at Apple ID detaljene må endres på. Det er viktig at du trykker ok. Da vil du få opp en ny side hvor du kan klikke på den blå knappen i høyre hjørne øverst. 



Kommentarer