Gode samtaler med Fronter utviklere

Vi bruker Fronter som LMS, og mange funksjoner fungerer greit med iPad. Det største savnet, er å kunne levere filer/dokumenter fra iPaden, direkte inn i Fronter. Vi opplever at dette er så viktig for mange, at det er dette som avgjør om skoler tør og satse på iPad eller ikke. På NKUL i Trondheim fikk vi snakke med flere sentrale personer i Fronter, bl. annet noen av de som sitter på utvikling.



Vi delte tanker om hvordan vi ser for oss at Fronter løser denne utfordringen. Vi så for oss to veier å gå. Den ene er å bruke webdav som teknologi, og at det blir generert en webdav-adresse når en ny innleveringsmappe. Da kan elevene kople seg til denne mappa f.eks fra iWork programmene, og levere inn i riktig mappe.

Den andre veien, er å bruke epost for å levere. Da vil Fronter generere en epostadresse som er tilknyttet innleveringsmappen. Fordelen med en slik løsning, er at omtrent alle APPer har mulighet til å eksportere innhold via mail. Ulempen ervat det er begrensning på filstørrelsen.

Vi håper at Fronter nå får fart i denne utviklingen, og at løsningen snart er på plass. Etter at Fronter ble kjøpt opp av giganten Pearson, har mye av Fronters utviklingsressurser blitt brukt på andre områder, men nå har de "fått tilbake" utviklerne sine til å jobbe med de nordiske behovene.

Kommentarer