Ekstra lagringsplass til iPad

Mange, inkludert oss på Gjennestad, har valgt den minste iPad modellen. Det er ikke alltid det er behovet som bestemmer hvilken modell man velger - men prisen. Det blir nok ekstra utfordrende med 16GB totallagring når de nye iPadene tas i bruk. Med langt større oppløsning på skjerm og bedre kamera er det fort duket for plassproblemer.

Er man innen WLAN rekkevidde, er mye løst. Gode skylagringstjenester har det etterhvert blitt mange av, og vi har også satt opp egne WebDav servere lokalt på skolen.
Men er man "ute i felten" uten kontakt med omverdenen kan Kingston Wi-Drive være en løsning. Det er en "trådløs harddisk"/minne som sender ut et eget WLAN. Inntil 3 enheter kan kople til denne samtidig. Her kan det legges bilder, musikk og filmer, så dette ikke trenger å ta opp plass på iPadens interne lagring. Kjøpte akkurat en slik, 32GB for ca. 400 kr.

Det er en begrensning med denne boksen. Du kan ikke laste opp filer fra iPaden til Wi-Driven. Alle filene på Wi-Driven må legges på den via USB-kabel, koplet til en PC/Mac. Det betyr at den fungerer som ekstra plass til musikk og film, hvis du f.eks skal ut på tur. Eller når en liten gruppe elever skal jobbe sammen med samme bildebibliotek, og de ikke er i et område med WLAN.

Altså, en kjekk liten sak, som i noen tilfeller kan være til stor hjelp.

Kommentarer