WebDav lagring på iPad

Etter å ha kjent på behovet en stund, har vi nå satt igang med å implementere en webdav server, slik at iPadene har et sted å arkivere filer.
iCloud gør en rimelig bra jobb når det gjelder backup, selv om vi også her opplever fra tid til annen at filene går i stykker og ikke lar seg åpne. Hverken på iPaden, eller fra icloud.com. Problemet med en speilingsløsning som dette, er at hvis eleven (eller læreren) ved en feil får slettet en fil på iPaden, blir den også slettet på sikkerhetskopien.

Vi bruker iWork pakka (KeyNote, Pages og Numbers) hos oss, og her har vi ingen annen mulighet til ekstern lagring enn webdav (hvis vi ser bort fra muligheten og sende e-postvedlegg og iwork.com). F.eks Dropbox kan ikke benyttes, hvis man ikke kjøper en ekstra tjeneste som aktiverer webdav for Dropbox.
I tillegg ønsker vi å ha kontroll på disse filene selv, og har da valgt å sette opp vår egen webdav server.

Løsningen vi har valgt, baserer seg på 2 servere, den eksisterende AD-serveren, og en ny MacMini server. I korthet kan det forklares slik:
MacMini serveren (med OSX Lion Server) henter brukerdatabasen fra AD-serveren, slik at ingen lokale finnes på Lion serveren. Det opprettes share (brukermapper) for hver bruker, hvor kun denne + administrator har alle rettigheter. Vi har et sted å administrere brukere (i AD).
Dette brukerområdet, kan nåes både med Macer, PCer og iOS enheter. Derfor har vi nå sammenfattet både iPadens lagringsområde med brukerens eget lagringsområde. Et sted å lagre, med andre ord.
Vi har foreløpig ikke gjort det mulig å kople seg til området så lenge du er utenfor skolens nettverk. Dette av sikkerhetshensyn. Blir en fortløpende vurdering av dette i tiden fremover...

Kommentarer