Synkronisering med iTunes kan gå veldig galt!

En elev kom idag inn til meg, og var meget fortvilet. Hun hadde fått anbefalt å synkronisere iPaden sin med iTunes, for å få over noe musikk. Da hun gjorde dette, forsvant alle de nedlastede APPene på iPaden.
Det å miste APPene på iPaden er ikke noen krise, de kan lastes ned gratis fra APP Store igjen. Problemet et at alle filer som er produsert i APPene (f.eks i Pages eller KeyNote), ligger lagret inne i APPene.

Alle iPadene som elevene har fått utdelt, er første gang blitt synkronisert med en "master-Mac" på IT-avdelingen. Når elevene da skal synkronisere iPaden mot sin private PC/Mac må man derfor ta noen viktige forhåndsregler.

- Alle viktige filer ligger lagret lokalt på iPaden må taes backup av. Vi anbefaler elevene å sende de på mail til seg selv, slik at de ligger som vedlegg i innboksen deres (som er på hele 25GB). I de APPene som gir mulighet til lagring f.eks til DropBox, legges filene der.
- Sjekk at iTunes er pålogget med din Apple ID.
- Først når dette er gjort, anbefaler jeg å utføre synkroniseringen. Sørg for at det er huket av for at programmer skal synkroniseres.

Dette er et problem som antagelig også forsvinner når iOS5 og iCloud kommer. Da vil alle brukerdata bli synkronisert fortløpende med nettskyen....

R.I.P. alt skolearbeid til denne eleven.

Kommentarer