iBooks eller Goodreader?

I motsetning til en datamaskin, har iPad ikke har en sentralt filsystem
som alle programmer kan få tilgang til. I stedet (med svært få unntak) har hvert program sin egen filplass.
Dette gjør iPad-programmene svært sikre, men det tar litt å venne seg til dette.

I stedet for å tenke på filer som skal åpnes i programmer, må du tenke på programmer som bruker filene.
Noen programmer lar deg sende filer til andre apps. Dette gjøres med Share-ikonet (ser ut som en boks med en buet pil som kommer ut av det) og Open In kommandoen. Alle programmer som er kompatible med en gitt filtype, vil dukke opp i Åpne i - dialogboksen.

Men i iBooks har vi ikke denne muligheten. Det er fordi det er laget for å lese beskyttede bøker fra iBooks-butikken. iBooks vil importere og lese andre bøker, men det har aldri vært ment å være et sentralt oppbevaringssted for andre bøker og pdf-filer.

GoodReader er langt mer allsidig. Når du laster en fil til programmet, du vil kunne sende filen til mange andre apps, selv iBooks. GoodReader er også kompatibel med mange filtyper, og kan motta disse filene fra andre apps, hvis de har et opsjonsprogram. GoodReader-nettstedet gir god hjelp for å komme i gang og bruke det.
Ulempen i skolesammenheng er selvfølgelig at Goodreader koster kr. 35,-, mens iBooks er gratis. Goodreader er langt mer fleksibel med flere muligheter. Vi håper at endel flere muligheter åpenbarer seg i den nye versjonen av iBooks (iOS5), men i og med at programmet er ment for å lese kjøpte bøker, vil det nok fortsatt inneholde endel begrensninger....

Kommentarer

  1. Vi tester iAnnotate. Det har mye av det samme som Goodreader. MÅ ha pdf annoteringsprogram for å jobbe med lærebøker i PDF. Det vil nok ta en stund før bøkene er i epub eller annet format.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar